MENÜ
İlaçlama Yeterlilik Belgelerini sayfanın sonundaki linkten lütfen kontrol ediniz.
FARE
Fare kemirgen bir canlıdır. Fareler çok hızlı bir şekilde üremektedirler. Fare etrafına mikrop saçan bir hayvandır. Bu mikropların başında da kuduz gelmektedir. Fareler dünyada en yoğun şekilde yaşayan memeli hayvandır. İnanılmaz hızdaki üremeleri ve yılda bir kaç defa yavrulamaları ile fareler tüm memeler içerisinde en yoğun nüfusa sahip canlılardır. Fareler yılda ortalama 4 - 5 defa yavrularlar. Her yavrulama da ortalama 8 ile 11 arasında yavru doğurur. Bu yavruların ergin birer fare haline dönüşüp doğurganlık özelliklerini kazanması 4 ay gibi kısa bir sürede gerçekleşir. Daha sonra bu farelerde üreyerek çevrelerini istila etmeye ve ne varsa yağmalayıp talan etmeye başlarlar. Etraflarına verdikleri zararlar sadece bunlarla sınırlı değildir. Fareler bulaşıcı ve salgın hastalık olarak bilinen bir çok hastalığın yayılmasında ve insanlara bulaşmasında en önemli aktörlerden birisidirler.

Ayrıca evlerimizde ve ofislerimizde bulunan ahşap mobilyaları da iştahla kemirerek kullanılamaz hale gelmelerine sebep olurlar. Fareler ilk olarak Avrupa Kıtası'nda görülmüştür ve buradan da sömürgeci ülkelerin ticaret gemileri ile dünyanın hemen her yerine yayılmışlardır. Gemilere yüklenen konteynırların içlerine saklanarak tüm dünyaya yayılan fareler gemilerde de ahşap zeminleri kemirmeye devam etmişlerdir.

Fareler nadiren de olsa insanlara saldırırlar. Uykudayken insana saldıran fare özellikle insanların kulak bölgelerini yerler. Isırdığı bölgede tükürüğü ile narkoz etkisi yaratan farenin ısırdığı kişi durumu inanılması güç olsa da fark edemez. Fareler tarafından uykuda vücutlarının çeşitli uzuvları yenen insanların anlattıklarını duymak mümkündür. Özellikle kırsal kesimlerde hayvanları ile birlikte yaşayan veya tarlada çalışırken geceyi arazide geçiren insanlarda bu gibi vakalara daha sık rastlandığı gözlenmiştir. Fare hem etçil hem de otçul olarak beslenen kemirgen bir canlıdır. Fareler böcekleri de yerler. Ayrıca ölmüş hayvanların leşlerini yedikleri de çoktur.

Fareler kalabalık koloniler halinde yaşarlar. Bir fare yiyecek bulduğu zaman diğer farelere de haber vererek toplu bir yağmanın gerçekleşmesine neden olur. Fareler insanların yaşadığı yerlere yakın alanlarda yaşamayı tercih ederler. Bunun en büyük sebebi de yine bu hayvanların insanların gıda malzemelerine karşı yağmacı bir yapıya sahip olmasıdır. Kolay ve bol yiyecek buldukları ambarlarımız, yiyecek depolarımız ve mutfaklarımız bu hayvanları hep yakınlarımıza çekmiştir. Farelerin insanlarla bu denli iç içe olması tabii ki beraberinde de bir çok salgın hastalığı getirmelerine sebep olmuştur. Farelerden bulaşan salgın hastalıklar sonucunda özellikle Ortaçağ'da milyonlarca insan hayatını kaybetmiştir.

Fareler tüm bu zararlı yönlerinin yanında bizlere faydalı oldukları alanlarda vardır. Özellikle bilim adamlarının deneylerinde en çok kullanılan kobaylar olmaları ve üzerlerinde yapılan çeşitli deneyler ile insanların sağlıklarıyla ilgili konularda gelecekleri için bir çok soruya ışık tutmuşlardır. Farelerin bu denli yoğun bir şekilde kobay hayvanı olarak tercih edilmelerinin ana nedeni gen yapıları bakımından insan genine en yakın gene sahip olmalarıdır. Hatta bu canlılar bazı bölgelerde insanlar tarafından yiyecek olara dahi tüketilmektedir. Örneğin uzak doğu ülkelerinden olan Çin'de pek çok mutfakta temel gıda maddelerinden birisi de farelerdir. Ayrıca Afrika'nın açlık çeken bölgelerinde de bu hayvanlar insanlar tarafından yenilmektedir. Bu hayvanlar bazı bölgelerde de kutsal olarak kabul edilmekte ve tapınılmaktadırlar. Kutsal olarak kabul edilen tapınaklarda fareler için insanlar yiyecek ve içecek temin etmektedirler. Denilebilir ki bu bölgeler gerçek anlamda fare istilası altındadır.

Farelerin insanlara bulaştırdıkları bilinen hastalıklar; veba, kuduz, tifüs, humma hastalığı, şap hastalığı, salmonella virüsü, verem mikrobu, sodoko, grip,bağırsak enfeksiyonu, parazitik hastalıkların ve daha birçok hastalığın insana bulaşmasına sebep olurlar. Bu kadar tehlikeli olan bu hayvanlar ile mücadele de kendi çabalarınız yeterli değildir. Fare kapanı, yapışkan fare tuzakları ve fare zehri gibi çözümler yeterli olmayacaktır. Bu sebeple profesyonel ilaçlama firmalarından fare ilaçlama desteği alınmalıdır. Ayrıca kendi çabalarımız ile mücadele için kullanacağımız fare ilaçları farkında olmadan farelerle birlikte sizinde zehirlenmenize sebep olabilir. Sağlık her şeyden önemlidir ve ihmale gelmez. Bu sebeple küçük hesaplar yapmamalı ve işi erbabına bırakmalıdır. Fare ilaçlama işlemleri de tek sefer yaptırılmamalı ve yıl içerisinde periyodik aralıklarla yaptırılmalıdır. Aksi halde sorunun çözümü kesin olmaz. Unutulmamalıdır ki fareler çok yaygın olarak yaşayan canlılardır. Bulunduğunuz bina da ilaçlama ile etkisiz hale getirilen farelerin dışında kalan bölgelerden yeni farelerin gelebileceği gerçeği göz ardı edilmemelidir.

Fareler bulundukları yerlere göre çok değişik türlere ayrılmaktadır. En yaygın şekilde bilinen fare türleri ise; ev faresi ( mus musculus ), çatı faresi, lağım faresi, fındık faresi, orman faresi, sıçan vb. gibi fare türleridir. Bunlardan insanların yaşam alanlarına en yakın olan ve en sık karşılaştığımız fare türü, isminden de anlaşılacağı gibi, ev faresidir.

Fare Resimleri
İstanbul genelinde böcek ilaçlama servislerimiz vardır. 7 gün 24 saat hizmetinizdeyiz.
Adalar böcek ilaçlama
Arnavutköy böcek ilaçlama
Avcılar böcek ilaçlama
Bahçelievler böcek ilaçlama
Bahçeşehir böcek ilaçlama
Bakırköy böcek ilaçlama
Bayrampaşa böcek ilaçlama
Bağcılar böcek ilaçlama
Bebek böcek ilaçlama
Beykoz böcek ilaçlama
Beyoğlu böcek ilaçlama
Beşiktaş böcek ilaçlama
Beylikdüzü böcek ilaçlama
Büyükçekmece böcek ilaçlama
Çatalca böcek ilaçlama
Eminönü böcek ilaçlama
Esenler böcek ilaçlama
Etiler böcek ilaçlama
Eyüp böcek ilaçlama
Fatih böcek ilaçlama
Gaziosmanpaşa böcek ilaçlama
Göktürk böcek ilaçlama
Güngören böcek ilaçlama
Hadımköy böcek ilaçlama
İstinye böcek ilaçlama
Kağıthane böcek ilaçlama
Kadıköy böcek ilaçlama
Karaköy böcek ilaçlama
Kartal böcek ilaçlama
Kemerburgaz böcek ilaçlama
Küçükçekmece böcek ilaçlama
Küçükyalı böcek ilaçlama
Levent böcek ilaçlama
Maltepe böcek ilaçlama
Maslak böcek ilaçlama
Mecidiyeköy böcek ilaçlama
Merter böcek ilaçlama
Mimaroba böcek ilaçlama
Ortaköy böcek ilaçlama
Pendik böcek ilaçlama
Sarıyer böcek ilaçlama
Silivri böcek ilaçlama
Sinanoba böcek ilaçlama
Sultanbeyli böcek ilaçlama
Sultangazi böcek ilaçlama
Şile böcek ilaçlama
Şişli böcek ilaçlama
Taksim böcek ilaçlama
Tarabya böcek ilaçlama
Tuzla böcek ilaçlama
Ümraniye böcek ilaçlama
Üsküdar böcek ilaçlama
Yeniköy böcek ilaçlama
Zeytinburnu böcek ilaçlama
Haşere ilaçlaması yaptığımız başlıca alanlar.
Ev ilaçlaması
İşyeri ilaçlaması
Bahçe ilaçlaması
Otel ilaçlaması
Park ilaçlaması
Okul ilaçlaması
Hastane ilaçlaması
Araç ilaçlaması
Fabrika ilaçlaması
Orman ilaçlaması
Apartman ilaçlaması
Daire ilaçlaması
Bina ilaçlaması
Dükkan ilaçlaması
Ofis ilaçlaması
Alışveriş Merkezi ilaçlaması
Market ilaçlaması
Fabrika ilaçlaması
Tarla ilaçlaması
Yurt ilaçlaması
Fırın ilaçlaması
Dersane ilaçlaması
Yuva ilaçlaması
Dersane ilaçlaması
Restaurant ilaçlaması
Referanslarımız
Böcek ilaçlama referanslarımız için tıklayınız..